W końcu rozwiązane; Krótkie podsumowanie, zabrałem go z powrotem do dealera po tym, jak usunęli i wymienili nowy mechanizm różnicowy. To nie rozwiązało problemu z hałasem. Wcześniej zleciłem SandCraft wypróbowanie tego z mechanizmem różnicowym, kupiłem ich niestandardowe łożysko nośne, zleciłem fazowanie wału napędowego (600 dolarów) i nadal miałem przedni koniec, który brzmiał jak gigantyczny bęben do skał. Przed wymianą mechanizmu różnicowego Polaris zlecił dealerowi wymianę kół zębatych w mechanizmie różnicowym, ale bezskutecznie. Przez cały czas Polaris mówi mi, że hałas nie jest wadą, więc nic nie możemy zrobić! W końcu, dzięki wytrwałości, Polaris mówi mi, żebym zabrał go z powrotem do dealera i że mieli jeszcze jedną ostatnią rzecz, którą mogli wypróbować, więc to zrobiłem. To właśnie to naprawiło. To właśnie Polaris powinien był zrobić w pierwszej kolejności. Włożyli w niego nowy wał napędowy; to ten, którego używają w modelach z 2018 roku. Jest to wał z przegubem CV zamiast przegubów U. Cały słupek, nie tylko przednia połowa. TERAZ HAŁAS ZNIKNĄŁ!! Mógłbym wyjaśnić, dlaczego wał napędowy powoduje hałas mechanizmu różnicowego (lub nie jest głośny), ale nie ma czasu, żeby się w to zagłębiać. Pomyśl o tym w ten sposób, że słupek powoduje trzepotanie kół zębatych mechanizmu różnicowego, ponieważ nie obraca się płynnie. Polaris, wydaje się, że utrudniasz drogę do obsługi klienta. Zajęło to trzy miesiące. Zadaniem numer jeden powinna być obsługa klienta (satysfakcja).