Polaris General Forum banner
21 - 40 of 136 Posts
KC...Może proaktywnie wypełnij powyższy formularz z Polaris i zanieś go do swojego dealera...lub zadzwoń do Polaris... Może to nie wał napędowy jest problemem.

Ogólne,

Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł zamieścić kilka zdjęć nowych wałów napędowych...szczególnie przegubów CV.

Czy nadal masz łożysko podporowe? To samo mocowanie co w oryginale?

Wielkie dzięki,

Pirat

KC...Może proaktywnie wypełnij powyższy formularz z Polaris i zanieś go do swojego dealera....lub zadzwoń do Polaris..... Może to nie jest wał napędowy jako problem.
Doceniam to, ale zmagam się z tym od dnia, w którym kupiłem to POS. Mój przedstawiciel Polaris mówi, że nie ma pojęcia, co to za formularz i poinformował mnie dzisiaj, że mój dealer, który jest draniem, mówi, że zainstalowali podkładki, co również jest kompletną fabrykacją. Nie zainstalowali nic, ale powiedzieli Polaris, że mój problem został rozwiązany. Słuchaj, potrzebuję tu pomocy. Jeśli nie chcesz nam wszystkim pomóc, to nie wiem, co mam więcej powiedzieć. Chcesz mój numer sprawy? Zadzwoń do Mitcha w Polaris parts i odwołaj się do mojej sprawy, którą przekażę Ci przez PW.

Właśnie kupiłem zupełnie nowy model z 2017 roku, przyjechałem do domu, osiągnąłem prędkość 30 mil na godzinę i usłyszałem to paskudne grzechotanie. Kto miał szczęście i dealer to naprawił?

Rozmawiałem dzisiaj z moim dealerem i wyjaśniłem, co tu przeczytałem. Oddzwonili do mnie pod koniec dnia i powiedzieli, że otrzymali zgodę na nowy przedni i tylny wał. Zapytałem, czy to nowy przegub CV i powiedzieli, że jeszcze nie sprawdzili numerów części, które im podali, ale sprawdzą je jutro.

Rozmawiałem dzisiaj z moim dealerem i wyjaśniłem, co tu przeczytałem. Oddzwonili do mnie pod koniec dnia i powiedzieli, że otrzymali zgodę na nowy przedni i tylny wał. Zapytałem, czy to nowy przegub CV i powiedzieli, że jeszcze nie uruchomili numerów części, które im podali, ale sprawdzą je jutro.
Prosimy o informowanie nas na bieżąco o tym, co założyli i czy naprawiło to hałas!

Discussion starter · #28 ·
Piracie, nie jestem pewien, jak umieścić zdjęcie na tym forum. Wał napędowy i łożysko podporowe CV z 2018 roku mają takie samo mocowanie jak modele z 2017 roku. Dads General jest z pewnością cichy z nowym wałem.

pirat, nie wiem jak umieścić zdjęcie na tym forum. Wał napędowy i łożysko podporowe CV z 2018 roku mają takie samo mocowanie jak modele z 2017 roku. Dads General jest z pewnością cichy z nowym wałem
Zapisz swoje zdjęcie na pulpicie i przeciągnij i upuść swoje zdjęcie... To była dla mnie najłatwiejsza metoda dodawania zdjęć... Mam nadzieję, że to pomoże..

Ciekawe, właśnie spędziłem dwa tygodnie jeżdżąc z przyjacielem, który pracuje w Ridenow w Apache Junction, AZ i mówi mi, że modele Generals z 2018 roku nie są wyposażone w przednie wały napędowe CV.

Zastanawiam się, czy to zmiana w połowie roku.

General Iowa, czy możesz zamieścić kilka zdjęć nowych wałów? Powiedzmy przy przednim mechanizmie różnicowym i wale wyjściowym skrzyni biegów?

Dzięki,

Pirate
Pirate. Zamieściłem zdjęcia nowego wału, amortyzatorów itp. w tym wątku. Gdybyś mnie wcześniej złapał, mógłbym zrobić więcej zdjęć dla ciebie na targach stanowych w Minnesocie, gdzie był wystawiony.

http://www.polarisgeneralforum.com/...1000-general-discussion/19978-hey-polaris-can-you-hear-me-now-2.html#post239145

Dzięki za zdjęcia Outdoor Lover!!

Te nowe wały i przeguby CV są prawie bliźniacze do wałów napędowych CCI, które zainstalowałem w grudniu.

Tak, to jest rozwiązanie. Moje są bardzo ciche, bez wibracji, idź smarować...po prostu świetne!!

Zastanawiam się, czy wszyscy dostaniemy zestaw? Nadal mam moje wały napędowe OEM, które mogę wymienić na zestaw tych jako zapasowe.

Hmmm...ciekawe, czy Polaris będzie miał "zestawy" do wymiany osłony przegubu CV, jeśli jedna zostanie uszkodzona. Tak jak osie...to się zdarza!!

Jeszcze raz dzięki,

Pirate

Właśnie wróciłem z moim G4 od mojego dealera (który nawiasem mówiąc jest na najwyższym poziomie). Wypełniłem formularz od Polarisa, który udostępniłem w tym wątku. Mój dealer był w stanie uzyskać nową wał napędowy z 2018 roku itp... autoryzowaną przez Polarisa. Została zainstalowana dzisiaj i Voila...koniec grzechotania. Problem rozwiązany.

Zapytałem mojego dealera, dlaczego tak wiele osób ma problemy z pokryciem kosztów przez Polarisa, a on po prostu powiedział, że to kwestia wytrwałości ze strony dealera, ponieważ Polaris nie ułatwia sprawy. Zauważył jednak, że jeśli dealer podejrzewa, że w jakiś sposób spowodowałeś uszkodzenie, aby wywołać lub pogorszyć problem, Polaris zazwyczaj ich nie naprawia.

Na koniec zauważył, że ma klientów, którzy byli wytrwali przez 2 lata (kiedy wygasła gwarancja), a Polaris w końcu naprawił ich problem. Powiedział, żeby po prostu być wytrwałym, jeśli wiesz, że to wada Polarisa, a nie coś, co zrobiłeś. Mam nadzieję, że to pomoże....

Propsy dla Sport Cycle w Rockingham NC. Klasowa ekipa....Dzięki Jeff, Chris, Keith & Pat

Wał

Kupiłem 2017. Znalazłem taki, który ma przeguby homokinetyczne z przodu i z tyłu. Zdjąłem przednią pokrywę i odkryłem, że przedni wał napędowy ma przegub krzyżakowy w miejscu, w którym łączy się z łożyskiem. Czy to normalne?
Mój dealer otrzymał zgodę na wymianę dyferencjału w maju i powiedziałbym, że 75% hałasu zniknęło, a w tym czasie miałem również wały ustawione w fazie i wyważone. Zanim wymienili dyferencjał, powiedzieli mi, że tylko 1 na 4 dyferencjały jest dobry, więc nie wstrzymuj oddechu. We wrześniu zapytałem ich, czy przypadkiem Polaris również zatwierdzi wymianę wałów napędowych na nowe wały z 2018 roku, a w ciągu 3 dni otrzymali zgodę. Właśnie dostałem go dzisiaj i wspaniała wiadomość, teraz słyszę radio.

21 - 40 of 136 Posts